Byggdagbok Kattstallet 3.0

Här kommer jag att berätta lite om vad som händer på plats i Troxhammar och hur arbetet fortskrider.

verksamhetschef Careen True
DAG 91-95

Bottenvåningen snart klar och kaklingen är snart klar också tack och lov!

SnickarPuls öser på i vanlig fart och i karantänen har jag idag satt den sista väggen i ett karantänsrum. Nu är det bara resten av kaklet kvar! Men det blir bra och supertack till Micke Sirala (tror han heter så) som klev in och hjälpte mig mot slutet. Krister & Robert från Elmännen Järn & Co har dessutom satt pricken över i genom att få in belysningen i rummen. Vi hade i veckan även platsbesök av kommunen och vår kontrollansvarige Göran och det var inga anmärkningar, däremot behöver vi fundera på hur vi ska kunna säkra upp våra räcken då de inte är tillräckligt säkra. 

DAG 86-90

Fullt ös hela veckan och bygget börjar ta form trots den oväntade utvecklingen med stålkonstruktionen

Micke och Johnny på SnickarPuls har jobbat febrilt hela veckan och det ger som alltid snabba resultat när de sätter fart! Målarn, jag och Micke som hjälpte till med svetsningen av stålbalkarna har roat oss i karantänen där vi kämpat på för att slutföra. Lite skyltar har kommit som ska upp och hålet för hissen har sågats ur.

DAG 81-85

Det går fort när man har kul den nya våningen tar form och man börjar få känsla för rymd

Enligt konstruktören så skulle det nya planet vila på en hel massa stål. efter mycket vånda från snickarna så har de löst det och det har rasslat på väldigt fort för att få strukturen och nästan hela golvbjälklaget. Det har dock krävts lite extra fikabröd och kafferaster eftersom stålbalkarna på 12 meter inte är helt enkla att jonglera runt med. 

DAG 76-80

Nu påbörjar vi en trappa upp och det nya våningsplanet

Byggloven är klara för byggstart så nu inleddes arbetet med den nya våningen. Eftersom killarna på SnickarPuls bankar så väldigt så flyttade vi ner kontor och fikarum till den snart klara bottenvåningen.

DAG 71-75

Betongen som försvann
har nu fyllts igen

Efter allt stul med att få upp betongen så hra nu rörisarna från Backeus varit och fyllt dem med rör. Därefter har vi fyllt igen hålen med ny betong. Helt klart värt besväret!

DAG 45-70

Dåligt uppdaterat men det har hänt en del i Troxhammar under helgerna

Snickarna från SnickarPuls gjorde vad de kunde innan deras del var klara och de gick på julledigt (åter 7/2). Under tiden har jag arbetat med att få en lösning på betongproblemet. Efter försök med andra kunde Rickard på Storstadens Diamantborrning hjälpa oss – Rickard hade, visade det sig faktiskt gjort samma jobb åt oss i Vällingby. 

Golven och färgen har i det stora hela kommit på plats på bottenplan

Målaren Per Danielsson har tuffat på med spacklign och målning och väggarna inne i de nya rummen är klara. Lilla Berga gård med Jocke i spetsen har fått in mattorna i de rummen som ska ha mattor och är nästan klara med undantag för det lilla rum som behövde lite rör i sig.

Stoppa ner saker i de stora rännorna när de äntligen gjorts.

Killarna från Backéus Rör är här denna vecka och lägger i rör i de uppskurna rännorna. De passar samtidigt på att fixa lite med våra element, ”trimma” bergvärmen och dra in vatten i de utrymmen som vi vill ha dem i.

Kakel och bygglovet har varit mina fokusområden

Under de senaste veckorna har jag förutom att ha en del ledigt över jul och nyår fortsatt med kaklingen. Jag har även kompletterat och haft samrådsmöte med kommunen och vårt bygglov är nu klart och redo för snickarna när de kommer tillbaka. Efter rivningen av väggen till mitt kontor har jag flyttat upp och jag har tillbringat en vecka med att försöka få bort så mycket byggdamm som möjligt. Jag har också beställt en massa betong för att fylla igen allt igen och dessutom beställt ytterligare 120 kvm klinkers då vi beslutade att ha klinkers på golvet på bottenvåningen. Jaja, det blir kul! Den här gången valde jag betydligt större plattor så det blir ju inte lika många att lägga – alltid något!

DAG 36-40

tempot avtar inför jul och inväntande av bygglovet

Den här veckan har snickarna varit lite frånvarande men jag har istället haft sällskap av rörmokarna på Backeus Rör som fixat med lite rördragning och flyttat runt element. Mattläggarna från Lilla Berga Gård har påbörjat mattläggningen. Vi skulle ha haft en kille här som skulle hjälpa till med betong men det blev lite förskjutet pga sjukdom. Jag själv har påbörjat mitt ”lilla” kakelprojekt och fick även där ta en paus i väntan på rätt verktyg för att fixa skärningen av plattorna – så fortsättning följer och jag tror julen för min del är klar om vad jag ska göra!

ÅTERBLICK

Idag,  25 november med bild på väggen från 17 oktober 

Det ser ju inte riktigt ut som det gjorde för lite drygt en månad sedan! 

DAG 31-35

Den här veckan har det hänt saker som faktiskt syns!
Arbetet med att slutföra plan 1 har inletts och golv har lagts i fikarummet och kontoret, glarutor har satts in för att få dagljus till korridoren och karantänen har blivit en egen del i lokalen med nya dörrar. Rummen har försetts med dörrar och beslag och färgen är vald till fikarummet och kontoret.

Nu blir det lite stiltje i väntan på betonkillen som kommer nästa vecka och därefter ska vi försöka få klart det mesta på plan 1 innan vi stänger ner bygget över helgerna (och jag får börja kakla i lugn och ro).

DAG 26-30

Glasrutor saker som inte syns och socialisering

Hela veckan handlade om att fixa småsaker, ta ner stegarna framför fönstren, jämna av järnbalkarna så att mattläggaren kan göra sitt, ta ner fler elarmaturer som inte ska användas, måla andra varvet av brandskyddsfärgen på bjälkarna och sätta i alla fönster i karantänsrummen.

Målare Per och jag avslutade veckan med en afterwork hemma hos snickaren Micke och inte helt otippat var det förstås hans katter som stal showen!

HJÄLP – HUR TÄNKTE JAG NU?!

Kakelprojektet inleds och jag tvivlar på om jag är riktigt klok.

Efter att rörläggarna lagt in golvvärmen i karantänsrummen så har snickarna flytspacklat dem och vi har gjort dem färdiga för att kakla. Det har rollats primer och våtrumsmassa (även om det nu inte är våtrum) för glatta livet och nu är det startklart för att sätta igång.

På väggarna blir det ett blankt vitt kakel och på golvet en grå klinker som jag försäkrat mig om ska vara så oporös som det går att få dem för att undvika onödiga bakteriehärdar.

DAG 22-25

I väntan på arkitekter, konstruktörer och allt annat pappersarbete kring ett bygge så har denna vecka i stort bestått av kontakter med andra leverantörer och planeringar. Vi har tagit hjälp av Lilla Berga Gård som ska hjälpa oss med en del plastmattor och leveransen har nu kommit på dem och vi inväntar med spänning betongkillen som ska göra det möjligt att dra fram lite vatten och avlopp till de utrymmen där det behövs. 

KAKEL & MERA KAKEL

I ett svagt ögonblick sa jag ”det är lugnt, jag kaklar”. När pallarna (det här är en av 3) dök upp insåg jag att oj, det är en hel del kakel. Men, nu jäklars ska det sättas kakel!

DAG 21

2022-11-07 

Idag är jag i Vällingby, förutom att hantera arbetet på plats här har jag också möte med Fredrika på e-l-e Arkitekter idag, det är hon som hjälper oss med ritningarna. Vi har kanske slutligen en lösning på hissens placering, även om det inneburit en del kompromisser ifrån ursprungsplanen. Samtidigt som jag är här så är målaren på plats och målar, rörmokarna lägger in värmegolvet och snickarna och jag ska sen gå loss på att slutföra karantänen när de är klara!

DAG 17

2022-11-03 

Snickarna har arbetat på så att rummen i karantänen blev klara tills rörmokarna kom in och tog över. Det som hänt är att det limmats på skivor som golvvärmen sedan ska placeras i. Torktiden är minst 48 timmar så det passade ju bra att göra det inför helgen. Målaren har fortsatt att följa efter snickarnas framfart.

DAG 14

2022-11-01

Efter söndagens begivenheter så tillbringades måndagen med vidare diskussioner med arkitekten, beställning av byggmateriel och en glad överraskning vid dörren när jag kom dit på morgonen! Killarna hade ju påbörjat arbetet inne i karantänen innan helgen och de har fortsatt med det. Det har även kallats in rörmokare eftersom vi vill skämma bort våra kissar i karantänen med lite golvvärme.

DAG 12

2022-10-30 

Öppet Hus! 
Vi var så osäkra inför detta om vilken uppslutning det skulle bli, vi vet ju hur det kan bli en del på våra specialsöndagar men skulle folk vilja komma på en byggarbetsplats utan katter?
Ja, det ville de! Det var så kul att se alla som var nyfikna på arbetet och som var lika glada över vår flytt som vi själva är! Tack alla ni som kom och stöttade och peppade, det gav verkligen energi till att jobba stenhårt med att få igång verksamheten i våra nya lokaler så fort som möjligt!

DAG 11

2022-10-29

Sista förberedelserna inför helgens Öppna Hus!

DAG 9

2022-10-27

Samtidigt som killarna gör vad de ska på bottenvåningen så har jag tagit mig upp en våning för att få en överblick av hur de nya tankarna kring hissens placering påverkar resten av lokalernas utformning.

DAG 8

2022-10-26

Arbetet med bottenvåningen är igång med målning, snickrande och elektriker. Det som inträffade var att vi insåg att hissens placering i enlighet med arkitektens ritning inte skulle fungera. Så… Det blev för min del fullt fokus med att försöka hitta en ny lösning och fundera igenom hur vi skulle lösa problemet.

DAG 4

2022-10-21

Nu är det verkligen igång, byggarna har jobbat på och det börjar synas ett skal av hur det kommer att bli och de har påbörjat inne i karantänen. När väggarna kommer upp kan man också ”känna in” rummen och i värsta fall modifiera planerna lite så det passar in sen i vår verksamhet som vi vill. Under de senaste dagarna har jag också haft en del samtal med leverantörer av hissar som ska gå mellan våningarna så att alla kan komma och besöka oss. Det har även förts samtal med det lokala byggvaruhuset XL Bygg om samarbete och sponsring. Våra vänner från If har varit här också för att kika lite och för att fundera på vad vi kan göra i framtiden. En sak som If och vi är lite inne på är fototapeter. Vi har ju såna idag i Vällingby och självklart vill vi liva upp med lite nya motiv i de nya lokalerna också

DAG 1

2022-10-18

Idag var snickarna på plats, Micke och Johnny från SnickarPuls som kommer att göra större delen av byggnationerna. Eftersom de var så snabba så var vi även tvungna att blixtinkalla elektrikerna från Elmännen Järn o Co också för att få undan den gamla elen och för att planera och förbereda för den nya eldragningen, belysningen och armaturer som ska upp så att det blir lyse i lokalen.

Vi har under dagen modifierat våra planer och vi konstaterade att det nog inte blir sista gången innan vi är klara!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.