Byggdagbok Kattstallet 3.0

Här kommer jag att berätta lite om vad som händer på plats i Troxhammar och hur arbetet fortskrider.

verksamhetschef Careen True
ÅTERBLICK

Idag,  25 november med bild på väggen från 17 oktober 

Det ser ju inte riktigt ut som det gjorde för lite drygt en månad sedan! 

DAG 31-35

Den här veckan har det hänt saker som faktiskt syns!
Arbetet med att slutföra plan 1 har inletts och golv har lagts i fikarummet och kontoret, glarutor har satts in för att få dagljus till korridoren och karantänen har blivit en egen del i lokalen med nya dörrar. Rummen har försetts med dörrar och beslag och färgen är vald till fikarummet och kontoret.

Nu blir det lite stiltje i väntan på betonkillen som kommer nästa vecka och därefter ska vi försöka få klart det mesta på plan 1 innan vi stänger ner bygget över helgerna (och jag får börja kakla i lugn och ro).

DAG 26-30

Glasrutor saker som inte syns och socialisering

Hela veckan handlade om att fixa småsaker, ta ner stegarna framför fönstren, jämna av järnbalkarna så att mattläggaren kan göra sitt, ta ner fler elarmaturer som inte ska användas, måla andra varvet av brandskyddsfärgen på bjälkarna och sätta i alla fönster i karantänsrummen.

Målare Per och jag avslutade veckan med en afterwork hemma hos snickaren Micke och inte helt otippat var det förstås hans katter som stal showen!

HJÄLP – HUR TÄNKTE JAG NU?!

Kakelprojektet inleds och jag tvivlar på om jag är riktigt klok.

Efter att rörläggarna lagt in golvvärmen i karantänsrummen så har snickarna flytspacklat dem och vi har gjort dem färdiga för att kakla. Det har rollats primer och våtrumsmassa (även om det nu inte är våtrum) för glatta livet och nu är det startklart för att sätta igång.

På väggarna blir det ett blankt vitt kakel och på golvet en grå klinker som jag försäkrat mig om ska vara så oporös som det går att få dem för att undvika onödiga bakteriehärdar.

DAG 22-25

I väntan på arkitekter, konstruktörer och allt annat pappersarbete kring ett bygge så har denna vecka i stort bestått av kontakter med andra leverantörer och planeringar. Vi har tagit hjälp av Lilla Berga Gård som ska hjälpa oss med en del plastmattor och leveransen har nu kommit på dem och vi inväntar med spänning betongkillen som ska göra det möjligt att dra fram lite vatten och avlopp till de utrymmen där det behövs. 

KAKEL & MERA KAKEL

I ett svagt ögonblick sa jag ”det är lugnt, jag kaklar”. När pallarna (det här är en av 3) dök upp insåg jag att oj, det är en hel del kakel. Men, nu jäklars ska det sättas kakel!

DAG 21

2022-11-07 

Idag är jag i Vällingby, förutom att hantera arbetet på plats här har jag också möte med Fredrika på e-l-e Arkitekter idag, det är hon som hjälper oss med ritningarna. Vi har kanske slutligen en lösning på hissens placering, även om det inneburit en del kompromisser ifrån ursprungsplanen. Samtidigt som jag är här så är målaren på plats och målar, rörmokarna lägger in värmegolvet och snickarna och jag ska sen gå loss på att slutföra karantänen när de är klara!

DAG 17

2022-11-03 

Snickarna har arbetat på så att rummen i karantänen blev klara tills rörmokarna kom in och tog över. Det som hänt är att det limmats på skivor som golvvärmen sedan ska placeras i. Torktiden är minst 48 timmar så det passade ju bra att göra det inför helgen. Målaren har fortsatt att följa efter snickarnas framfart.

DAG 14

2022-11-01

Efter söndagens begivenheter så tillbringades måndagen med vidare diskussioner med arkitekten, beställning av byggmateriel och en glad överraskning vid dörren när jag kom dit på morgonen! Killarna hade ju påbörjat arbetet inne i karantänen innan helgen och de har fortsatt med det. Det har även kallats in rörmokare eftersom vi vill skämma bort våra kissar i karantänen med lite golvvärme.

DAG 12

2022-10-30 

Öppet Hus! 
Vi var så osäkra inför detta om vilken uppslutning det skulle bli, vi vet ju hur det kan bli en del på våra specialsöndagar men skulle folk vilja komma på en byggarbetsplats utan katter?
Ja, det ville de! Det var så kul att se alla som var nyfikna på arbetet och som var lika glada över vår flytt som vi själva är! Tack alla ni som kom och stöttade och peppade, det gav verkligen energi till att jobba stenhårt med att få igång verksamheten i våra nya lokaler så fort som möjligt!

DAG 11

2022-10-29

Sista förberedelserna inför helgens Öppna Hus!

DAG 9

2022-10-27

Samtidigt som killarna gör vad de ska på bottenvåningen så har jag tagit mig upp en våning för att få en överblick av hur de nya tankarna kring hissens placering påverkar resten av lokalernas utformning.

DAG 8

2022-10-26

Arbetet med bottenvåningen är igång med målning, snickrande och elektriker. Det som inträffade var att vi insåg att hissens placering i enlighet med arkitektens ritning inte skulle fungera. Så… Det blev för min del fullt fokus med att försöka hitta en ny lösning och fundera igenom hur vi skulle lösa problemet.

DAG 4

2022-10-21

Nu är det verkligen igång, byggarna har jobbat på och det börjar synas ett skal av hur det kommer att bli och de har påbörjat inne i karantänen. När väggarna kommer upp kan man också ”känna in” rummen och i värsta fall modifiera planerna lite så det passar in sen i vår verksamhet som vi vill. Under de senaste dagarna har jag också haft en del samtal med leverantörer av hissar som ska gå mellan våningarna så att alla kan komma och besöka oss. Det har även förts samtal med det lokala byggvaruhuset XL Bygg om samarbete och sponsring. Våra vänner från If har varit här också för att kika lite och för att fundera på vad vi kan göra i framtiden. En sak som If och vi är lite inne på är fototapeter. Vi har ju såna idag i Vällingby och självklart vill vi liva upp med lite nya motiv i de nya lokalerna också

DAG 1

2022-10-18

Idag var snickarna på plats, Micke och Johnny från SnickarPuls som kommer att göra större delen av byggnationerna. Eftersom de var så snabba så var vi även tvungna att blixtinkalla elektrikerna från Elmännen Järn o Co också för att få undan den gamla elen och för att planera och förbereda för den nya eldragningen, belysningen och armaturer som ska upp så att det blir lyse i lokalen.

Vi har under dagen modifierat våra planer och vi konstaterade att det nog inte blir sista gången innan vi är klara!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.