Omplacering

Om du behöver omplacera din katt


Kattstallet kan ta emot katter som behöver omplaceras i mån av plats. Det betyder att du inte bara kan komma med din katt och räkna med att vi ska ta emot den, det kan vi inte.

Eftersom alla katter som vistas hos oss kostar mer än vad vi får igen vid en omplacering, tar vi ut en avgift på 2000:-.

En katt som överlåts till oss övergår till Kattstallet och du avsäger dig ägarskapet om katten. Vi kommer självklart se till att din katt får ett så bra hem som möjligt när den omplaceras men vi kommer inte att lämna ut information om till vem den omplaceras och heller inte återkoppla till dig om kattens status när den är hos oss eller hur den verkar trivas i sitt nya hem (vi har inte den kapaciteten resursmässigt).

Eftersom vi i princip alltid har fullt på Kattstallet kan vi oftast inte ta emot en katt direkt och är ärendet akut är det ofta bättre om du själv hittar en lösning på ditt problem. Kontakta inte oss med ultimatum om att om vi inte tar emot katten så kommer du att avliva den, det är ett beslut som du har på ditt samvete – inte vi!

Tips på självhjälp:
Annonsera på Blocket, sociala medier, lokaltidningar
Fråga runt i din bekantskapskrets, på arbetet mm
Lappa i din lokala butik, porten, gymmet, dagis osv

Under perioden 1 april – 30 september finns ingen möjlighet att ta emot omplaceringar!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.