Föreläsning om kattsamlare

Föreläsning om kattsamlare

Söndag 8 maj kl 13-15 på Kattstallet. Föreläsning om kattsamlare med antrozoologen Therese Lilliesköld som forskar om djursamlande. Fri entré. Begränsat antal platser, föranmälan till akademien@kattstallet.se.Kattsamlare är ett stort djurskyddsproblem som leder till misär och lidande för både djur och människor. När myndigheterna ingriper leder det ofta till att katterna avlivas pga sjukdom och skygghet. Djurförbud leder sällan till något eftersom samlaren saknar sjukdomsinsikt och omedelbart skaffar nya djur. Med mer forskning och samverkan mellan djurskyddsinspektörer och t ex socialtjänsten skulle fler katter kunna räddas undan avlivning och samlarna få hjälp med behandling av underliggande psykiska problem. Kattstallet, liksom många andra kattorganisationer, tar varje år emot stora grupper av katter från samlare och vanvårdshem men många fler skulle kunna räddas med mer kunskap. Café, butik och loppis håller öppet i samband med föreläsningen.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.